skip to Main Content
+31 (0)35 75 10 110 info@faect.nl
Continia Document Capture

Per jaar 40.000 papieren facturen verwerken, dat moet effectiever kunnen én binnen het bestaande systeem. Voor een bouwbedrijf gespecialiseerd in winkelverbouwingen heeft Faect de verwerking van facturen binnen zes weken geautomatiseerd, inclusief de goedkeuringsprocessen.

De financiële administratie van de holding met zestien bedrijven wilde af van de papieren verwerkingsstroom van inkomende facturen. Met één druk op de knop wilden zij een digitale factuur in de juiste mailbox, gematcht met de bijbehorende inkooporder, geboekt en in de juiste digitale route voor accordering. Een transparant systeem, maar hoe combineer je dat met het bestaande Microsoft systeem?

Document Capture

Het bedrijf had een mooie factuur scanning-oplossing gevonden. Duur, omdat er een zware interface gebouwd moest worden naar het bestaande -op maat gemaakte- Dynamics -systeem. Faect wist het bedrijf ervan te overtuigen dat de oplossing Document Capture een betere en goedkopere oplossing was. Document Capture is namelijk volledig geïntegreerd in het Microsoft platform. Het vraagt daardoor een kortere implementatietijd en, niet onbelangrijk, de huidige administratieve processen blijven hetzelfde.

Het installatie en implementatieproject heeft zes weken geduurd in plaats van de beoogde drie tot zes maanden. Na zes weken kon de eerste factuur worden gescand en verwerkt. De procuratiehouders die normaal niet in het ERP systeem werken, zijn positief over de goedkeuringsschermen en -processen in de webclient.

Mede dankzij de enthousiaste inzet van de klant is dit intensieve project succesvol afgerond. De klant is tevreden gestart met factuur scanning binnen Document Capture.