skip to Main Content
Tel: +31 (0) 88 707 7000

Economie aan, maar met beleid!

Investeren in ‘nieuw’ is lang niet altijd de beste oplossing

Nog niet zo lang geleden stonden we veel minder vaak en minder lang in de file dan nu. Veel bedrijven werden failliet verklaard, huizen stonden onder water en veel werknemers verloren hun baan, de drukte op de snelwegen nam daardoor snel af. De grootste economische recessie van de afgelopen 100 jaar ligt nog vers in ons geheugen. Gelukkig zijn de tekenen ervan nauwelijks meer zichtbaar. De wereldwijde economie maakt een flinke groei door, de werkeloosheid daalt en de vooruitzichten stemmen optimistisch. Langzaam aan zijn ook de investeringen die bedrijven doen weer op het niveau van voor de crisis. De investeringen zijn echter wel anders; goed doordacht en niet overhaast. Er wordt vaker gekeken naar de mogelijkheden van wat men al heeft in plaats van wat er te koop is.

Handrem erop

Het is natuurlijk niet raar dat bedrijven investeren ‘met de handrem erop’. Jarenlang was investeren voor veel bedrijven simpelweg niet mogelijk. Er was geen budget en de budgetten die er waren werden bewaard voor uitgaven die echt niet konden wachten, salarissen bijvoorbeeld. Investeren in nieuwe software hoeft niet duur te zijn, maar in tijden dat ieder dubbeltje omgedraaid moet worden kozen de meeste bedrijven ervoor om op de bestaande manier, met bestaande systemen, door te werken. Wij van Faect hebben gedurende de recessie veel van onze klanten geholpen met het optimaal benutten van hun bestaande systemen. Nu zien we dat bedrijven dusdanig groeien en hun diensten en producten portfolio uitbreiden dat er behoefte ontstaat aan nieuwe software. Met die vraag van bedrijven beginnen veel van onze gesprekken. Nieuwe software, maar men denkt goed na over wat men aanschaft, die lessen hebben de crisis ons allemaal geleerd.

Optimaliseren levert vaak meer op dan vervanging

Faect is heel erg blij dat de boodschap die wij al vanaf het begin van ons bestaan verkondigen nu breed gedragen wordt: neem je processen onder de loep, optimaliseer deze door vakkennis in te brengen en zorg dat de software jouw processen ondersteunt. Vaak kun je door enkele aanpassingen in je bestaande software systeem al heel veel bereiken. Natuurlijk kan er een moment komen dat je business dusdanig groeit of veranderd dat een ander software systeem de beste keuze is. Maar voor het zo ver is denken wij graag met u mee. Faect kan een quick-scan van uw bedrijfsprocessen doen en een deskundig advies uitbrengen. De basis van dit advies zullen vooraf met u samengestelde doelstellingen zijn. Hierbij valt te denken aan verbetering van kwaliteit, optimaal voorraadbeheer, verlagen van de kosten en tijdsbesparing. Die extra tijd kunt u goed gebruiken; het file probleem door de economie die weer helemaal ‘aan’ staat, zal gelukkig nog wel even aanhouden.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.