skip to Main Content
Tel: +31 (0) 88 707 7000

Markt vraagt flexibel aanbod; lease biedt nieuwe mogelijkheden!

Lease geschikt voor allerlei zakelijke goederen

Toen in de jaren ’90 door de grote dagbladen geroepen werd dat de vaste lezersaantallen daalden en de losse verkoop omhoog ging, had nog niemand kunnen voorspellen dat 3 decennia later flexibel gebruik van goederen en diensten heel normaal was. Inmiddels weten we wel beter, of eigenlijk weten we niet beter meer! Flexibiliteit is heel erg belangrijk voor zowel consumenten als de zakelijke markt.

Tijdens de wereldwijde economische recessie, hebben veel bedrijven geleerd dat snel kunnen op- en afschalen erg handig is. Hierdoor is leasen een aantrekkelijke manier om producten af te nemen. Het investeringsrisico is aanzienlijk lager, het gemak des te groter.

Hierdoor verandert het business model voor een aantal fabrikanten en groothandelaren aanzienlijk; waar ze eerst louter bezig waren met produceren en verkopen moeten ze hun afzetmarkt op een andere manier kunnen bedienen. De vraag is flexibel, het aanbod moet dat dus ook zijn. Het is dus niet gek dat veel van deze handelsondernemingen een lease-tak oprichten. Waar je vroeger als ondernemer lease louter voor bedrijfswagens kende is dit nu een vorm die voor allerlei andere zakelijke goederen ook aantrekkelijk kan zijn. Van medical equipment tot aan bedrijfsmeubilair en van hijskraan tot laptop, het is tegenwoordig allemaal te leasen.

Branche specifieke kennis blijft het verschil maken

Deze nieuwe lease-ondernemers werken nog steeds in hun eigen vakgebied, de kennis en ervaring die zij hebben met hun producten is nog steeds even relevant. De enige verandering die zij doormaken is een administratieve: boter bij de vis is er niet meer bij, een lease overeenkomst is wat zij aanbieden en factureren. Alles valt of staat dus met het tijdig opzetten van een goede lease administratie. Een van de systemen die hier uitermate geschikt voor is is Soft4Leasing. Deze lease oplossing uit de Microsoft Dynamics 365 suite zorgt ervoor dat het afsluiten, monitoren en factureren van lease contracten eenvoudig en effectief is. Tenslotte is dit niet het vakgebied van de ondernemers die hun producten ook in de lease gaan aanbieden. Op deze manier kunnen zij zich blijven richten op waar ze goed in zijn, namelijk hun producten vermarkten in de branche waar ze veel kennis van hebben.

In vergelijking met de jaren ’90 is er dus veel veranderd in onze economie, vraag en aanbod zijn beide flexibel en een goede, geschikte bedrijfsadministratie is onmisbaar.

Misschien bent u vandaag de dag wel een van de dagbladen van ‘toen’. U ziet dat de markt vraagt om flexibiliteit en die kunt u ook bieden. Met een goed software systeem, bent u in staat uw lease administratie professioneel te voeren en eenvoudig te beheren. Met Soft4Leasing kunt u dit snel, goed en flexibel doen. Kijk voor meer informatie op:  https://soft4leasing.com/nl/ of neem vrijblijvend contact met ons op. Want als u efficiënt werkt houdt u tijd over… om een krantje te lezen bijvoorbeeld.

Faect is de Benelux partner van Soft4Leasing. Wij houden ons dagelijks bezig met het helpen van bedrijven die hun producten in de lease willen gaan aanbieden. Wij brainstormen met hen over de administratieve aspecten die daarbij komen kijken en welke branche specifieke processen ondersteund moeten worden. Wilt u ook een keer vrijblijvend met ons brainstormen?

Neem dan contact op via 035-7510110 of mail naar info@faect.nl. Tot snel!