skip to Main Content
Tel: +31 (0) 88 707 7000
Van Navision Naar Business Central

Van Navision naar Business Central

Maak vandaag de sprong naar de toekomst!

Migreer nu van Navision naar Microsoft Dynamics 365 Business Central; behoud het vertrouwde comfort en maak gebruik van alle nieuwe mogelijkheden! Business Central biedt een moderne, Cloud gebaseerde oplossing die je bedrijfsprocessen stroomlijnt, efficiëntie verbetert en groei mogelijk maakt, zoals we van Navision gewend zijn, maar dan beter!
Nu is het moment om over te stappen van Navision naar Business Central en te profiteren van een maximaal geoptimaliseerde en geïntegreerde ervaring.

Aflopende Microsoft support

Momenteel zijn er verschillende versies van Navision en Dynamics NAV die uit de officiële ondersteuning van Microsoft zijn gelopen of binnenkort zullen lopen. Onderstaande lijst geeft de periode per verschillende versie weer:

Dynamics NAV 2009 (alle versies en releases)
Uit de extended ondersteuning gelopen op 14 jan. 2020.

Dynamics NAV 2013 (alle versies en releases)
Uit de extended ondersteuning gelopen op 10 jan. 2023.

Dynamics NAV 2015
Reeds uit de reguliere ondersteuning, loopt uit de extended ondersteuning op 14 januari 2025.

Dynamics NAV 2016
Reeds uit de reguliere ondersteuning, loopt uit de extended ondersteuning op 14 april 2026.

Dynamics NAV 2017
Reeds uit de reguliere ondersteuning, loopt uit de extended ondersteuning op 11 januari 2027.

Dynamics NAV 2018
Reeds uit de reguliere ondersteuning, loopt uit de extended ondersteuning op 11 januari 2028.

Voor gebruikers van deze verouderde versies wordt het ten zeerste aanbevolen om te migreren naar Microsoft Dynamics 365 Business Central. Na het verstrijken van de (extended) support datum is er een groot risico op het gebied van beveiliging van bedrijfsgegevens, als ook voor het uitvallen van functionaliteiten, te denken valt aan printen, e-mail en het lezen van bankafschriften.

Maatwerk maakt het niet ingewikkeld

Maak daarom op tijd de overstap naar  de moderne opvolger van Navision en Dynamics NAV. De overstap naar Business Central kan in veel gevallen relatief eenvoudig zijn, zelfs met maatwerkoplossingen die zijn ontwikkeld voor de oudere versies.

Microsoft biedt tools en richtlijnen om gebruikers te helpen bij het migratieproces. Enkele stappen bij de migratie van maatwerk van Navision/NAV naar Business Central omvatten:

  1. Analyse van maatwerk: Een grondige analyse van uw bestaande maatwerkoplossingen om te bepalen welke aanpassingen moeten worden gemigreerd naar Business Central en welke mogelijk verouderd zijn of niet langer nodig zijn.
  2. Aanpassing aan Business Central: Het bijwerken van maatwerkcode en -functies om compatibiliteit te garanderen met Business Central. Dit kan vereisen dat sommige aanpassingen worden herschreven of opnieuw worden ontworpen om te voldoen aan de nieuwe architectuur en functionaliteiten van Business Central.
  3. Gegevensmigratie: Het overbrengen van bestaande gegevens van Navision/NAV naar Business Central, ervoor zorgend dat de integriteit en consistentie van de gegevens behouden blijven tijdens het migratieproces.
  4. Testen en validatie: Grondige tests om ervoor te zorgen dat alle maatwerkoplossingen correct functioneren in de nieuwe Business Central-omgeving en dat alle gegevens nauwkeurig zijn gemigreerd.

Vakkundige ondersteuning

Hoewel de migratie van maatwerk van Navision/NAV naar Business Central enige tijd en inspanning kan vergen, biedt het de kans om te profiteren van de voordelen van een moderne, cloud-gebaseerde bedrijfsoplossing met verbeterde functionaliteiten, schaalbaarheid en flexibiliteit. Met de juiste planning en ondersteuning van de ervaren consultants van Faect kan de migratie soepel verlopen, waardoor uw bedrijf klaar is voor de toekomst.

Het migreren van Navision naar Business Central, zelfs met aanzienlijk maatwerk, kan verrassend soepel verlopen. Dankzij onze geavanceerde migratietools en onze vakkundige begeleiding is het proces gestroomlijnd en behouden gebruikers hun “Navision” vertrouwdheid met het nieuwe systeem. Met minimale verstoring van de bedrijfsactiviteiten kunt u profiteren van de moderne functionaliteiten en mogelijkheden van Business Central!

Waarom wachten?

Met Business Central heb je altijd en overal toegang tot je gegevens, waardoor je flexibel kunt werken en snel kunt reageren op veranderende marktomstandigheden. Met krachtige analyse- en rapportagemogelijkheden krijg je diepgaand inzicht in je bedrijfsprestaties, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Bovendien biedt Business Central naadloze integratie met andere Microsoft 365-apps, waardoor je workflow wordt gestroomlijnd en productiviteit wordt verhoogd. Het is tijd om de overstap te maken naar een platform dat klaar is voor de toekomst.

Kies vandaag nog voor Business Central en laat je bedrijf groeien en gedijen in de digitale wereld van morgen!